Enter the content which will be displayed in sticky bar
info@mitchvanessen.com
BOEKINGEN EN INFO: 0318 303 218

Biografie

Mitch van Essen wordt geboren in Utrecht op 10 september 1995. Hij groeit op in Maarssen-dorp in een gezin met een zus en zijn beide ouders. Al op zeer jonge leeftijd, Mitch zal een jaar of vijf zijn geweest, zong hij al mee met een medley van Manke Nelis, Ooh Saberiosia, vader waarom hebben de giraffen… Daarna werd het een tijdje stil rond de “zanger” Mitch.Pas op 16 jarige leeftijd komt hij weer in aanraking met muziek als hij zo nu en dan geluidsman is. Het begint pas echt oktober 2013, Mitch is dan net 18 als hij meedoet aan een talentenjacht in Amsterdam in de la Bastille.

Hij komt in de finale, maar valt niet in de prijzen. Op advies van een goede vriend, gaat Mitch in Hilversum zangles nemen bij Lisa Boray, waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds trouw elke week “op les” komt.Dat deze lessen Mitch zijn zangkwaliteiten ten goede komen blijkt wel uit het feit dat hij steeds vaker gevraagd wordt om te komen optreden. Gelukkig voor Mitch wordt hij door diverse collega artiesten die al jaren “in het vak zitten” gevraagd om ook bij hen als gastartiest te zingen. Boekingen krijg je vooral ook door veel op te treden, zodat je in het oog springt bij het publiek. Dat heeft Mitch dan ook meteen veel gedaan, en zo begon voor hem ook het betaald optreden, vanaf 2014 heeft hij derhalve ook een eigen bedrijf en staat hij ingeschreven bij de KvK.

Inmiddels zingt Mitch al weer ruim 2 jaar op zijn eigen wijze diverse varianten van het Nederlandse lied.Hij treedt elke week op, afstanden zijn voor hem geen probleem, van Emmen tot Breda, van Den Haag tot Eindhoven, maar ook in Amsterdam en Utrecht zingt Mitch onder andere in café’s, restaurants, voetbalkantines en feestzalen. Op verjaardagen, bruiloften, beurzen, communiefeesten, bedrijfsfeestjes en op campings, Mitch maakt er overal een feestje van. In juli 2017 is zijn eerste eigen single uitgekomen, en hiermee hoopt hij via de Nederlandstalige radio-en TV zenders nog meer bekendheid in Nederland te krijgen.